Archive

Archive for the ‘Theater’ Category
27 Jan

Geluidsontwerp en tournee ‘Blasted’

Comments off

Blasted van Sarah Kane, in regie van Thibaud Delpeut, is een rauwe, surrealistische voorstelling geworden. Een ontmoeting tussen twee mensen in een keurige hotelkamer ontaard in een machtsspel en een nachtmerrie. Het geluidsontwerp volgt de voorstelling wanneer de keurige hotelkamer eerst langzaam en later door een gestileerde mortierinslag transformeert tot oorlogsgebied.

21 Oct

Geluid bij Nacht

Comments off

Afgelopen zomer maakte ik het geluidsontwerp voor de voorstelling “Nacht” van Thibaud Delpeut. De productie ging in première op het Terschellingse Oerol-festival en speelde later op theaterfestival Over ‘t IJ in Amsterdam. Het gehele publiek droeg hierbij koptelefoons, wat de voorstelling een unieke geluidsbeleving maakte. De voorstelling werd door de landelijke pers zeer goed ontvangen en is bovendien bekroond met een “Platina Playlist” tijdens de Nacht van de vergeten toneelprijzen. Over de techniek en het geluidsontwerp achter “Nacht” is in het septembernummer van theatertechnisch vakblad Zichtlijnen een uitgebreid artikel verschenen.

Lees hier een recensie van Cultuurpodium.

Lees hier een artikel over Nacht door Kester Freriks.

Nacht van Thibaud Delpeut & Toneelschuur Producties

23 Dec

Morgen is er weer een dag

Comments off

Vanaf kerstavond in de Toneelschuur: Morgen is er weer een dag. Met Lottie de Bruijn, Sieger Sloot en Steven Stavast. In een regie van Thomas Bijsterbosch, scenografie door Jelmer Tuinstra.  Komt dat vooral zien, zie website voor de speeldata!

Morgen is er weer een dag